Palmin šećer, još poznat i kao kokosov šećer, jedan je od najomiljenijih zaslađivača, posebno popularan u kulinarstvu. Za razliku od običnog šećera, palmin šećer proizveden je isključivo prirodnim putem.
Palmin šećer najviše se koristi u južnoj i jugoistočnoj Aziji, ali postaje sve popularniji i u ostalim zemljama svijeta. Proizvodi se od tekućeg nektara koji se dobiva sakupljenjem i rezanjem kokosova cvijeta. Osim njegovog dobrog okusa, palmin šećer poznat je i po mnogim nutritivnim vrijednostima kojima obiluje. Bogat je kalijem, cinkom, željezom, magnezijem, fitonutrijentima, vitaminom B te mnogim aminokiselinama.
Zahvaljujući upravo tim nutritivnim vrijednostima, palmin šećer pomaže u očuvanju zdravlja našeg organizma. Dokazano je njegovo djelovanje na reguliranje omjera kolesterola u krvi, kao i u snižavanju krvnog tlaka. Zahvaljujući tome što smanjuje apetit i osjećaj gladi, učinkovito pomaže u skidanju neželjenih kilograma.
Palmin šećer ima niski glikemijski indeks zbog čega je odličan zaslađivač za sve dijabetičare.