Kiselost se osim senzorski, određuje uglavnom titracijom sa pogodnim alkalnim otopinama kao što je NaOH. U pogledu pH vrijednosti voće je više kiselo od povrća iako pomisao na voće asocira na slatko, a koje je to kiselo voće?
Citrusi ili kako ih mnogi zovu agrumi, što doslovno znači kiselo voće, biljke su koje odlikuje bogatstvo vitamina.
U istom obroku nije dobro zajedno uzimati - slatko, polukiselo i
kiselo voće - već svako zasebno!
Kiselo voće poput naranče, ananasa ili jagode, na
primjer, bogato je vitaminom C, vlaknima i kalijem. No
treba znati kada ih izbjeći.
KISELO VOĆE: kupine, maline, jagode, grejp,
limun, naranča, ananas, kisele šljive, šipak, kisele jabuke,
jagode, mandarine.
Ako vam se voćna salata čini kao jedan od najzdravijih obroka,
da, ali ako ste pažljivo birali koje voće ćete ubaciti u salatu.
Voće biste trebali podijeliti na slatko, neutralno i kiselo voće
i ne biste ga trebali miješati s povrćem.
Ono što možete jest miješati kiselo i polukiselo voće.