Kaki ili japanska jabuka je vrsta voća koje potječe iz dalekog nam Japana. U Aziji se počela uzgajati prije 2000 godina, a zbog toga je i prozvana nacionalnom voćkom. Istog je oblika kao rajčica, ima boju mandarine, a okus breskve.
Voli sunce, ali jako dobro podnosi i niske temperature. Može preživjeti i na temperaturi od čak -18 Celzijevih stupnjeva. Japanska jabuka dobro se uzgaja na našim područjima, a najčešće ju uzgajaju na obali.
Japanska jabuka uzgajase ili na proljeće ili na jesen. Mjesto na koje sadite kaki mora biti sunčano, a sadi se u rupu dubine 70 centimetara. Korijen postavite u rupu i pokrijte ga zemljom, a na nju postavite i gnojivo kako bi zemlja dobila dovoljno minerala i vitamina koji pospješuju uzgoj japanske jabuke. Treba ju jako dobro zaliti vodom i redovito posipati gnojivom,
Sadnicu japanske jabuke možete poduprijeti štapom kako se stabljika od težine ne bi slomila.
Za prve plodove morat ćete biti strpljivi. Prvi plodovi će se nakon sadnje pojaviti tek za tri godine, ali vjerujte nam, vrijedi čekati.
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!