Tibetanski goji ili Tibeta Lycium barbarum je ljekovita egzotična biljka.
Obavezna mjera njege svakog proljeća je rezidba kojom se tibetanski goji oblikuje.
Goji bobice su zaista superhrana zbog bogatstva hranjivih tvari i njihove ljekovitosti a u tome prednjači tibetanski goji. No znate li kako se uzgaja tibetanski goji i kako koristiti bobice?
Goji bobice su plod drvenaste biljke tibetanski goji koja daje plod bobičasto čokoladnog okusa, koji se zbog velikog broja blagotvornih utjecaja na ljudsko zdravlje smatra super voćem.
Tibetanski goji je ne zahtijevna sadnica
koja uspijeva 100%. Rod daje od treće godine. Nisu potrebna
nikakva ulaganja nakon sadnje, ne traži navodnjavanje, niti ga
napadaju štetočine.
Tradicionalno drvo tibetanski goji potječe iz
Kine, a u liječenju su se koristi u tibetanskoj, indijskoj i
kineskoj medicini. Suvremena istraživanja su potvrdila njihovu
ljekovitost i smatra se da su goji bobice voće s najviše
antioksidativnih svojstava, te su izvor željeza i karotenoida.
Idealno mjesto za posaditi tibetanski goji su osunčani tereni s dovoljno pristupa sunčevom svjetlu tijekom cijelog dana.