Avokado je vrlo ukusna i zdrava namirnica koju bismo morali konzumirati što češće. No, znate li kako oguliti avokado? Donosimo vam savjete koji će vam u tome pomoći.
Kako biste pripremili avokado za upotrebu, najprije ga je potrebno oguliti. S obzirom na to da je kora avokada vrlo tvrda, guljenje je nešto teže nego što je to slučaj kod ostalog voća.
Prvo guljenja temeljito operite avokado da isperete sve nečistoće i eventualne pesticide. Jednom rukom avokado pridržavajte sa gornje strane, a drugom rukom ga prerežite napola. Bit će vam mnogo lakše ako krenete s uže strane.
Avokado u samoj sredini ima košticu koju možete izvaditi žlicom. Zatim zarežite jedan dio kore i ogulite plod. Najvjerojatnije vam za to guljenje neće trebati nož. Nakon što ste u potpunosti ogulili avokado, narežite ga na kriške kakve veličine želite.
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!