Kakadu šljiva jedan je od najboljih izvora vitamina C. Štoviše, ova biljka sadrži više vitamina C od naranča, kivija ili limuna. Originalno raste na području sjeverne Australija, a danas je popularan sastojak u proizvodima za njegu kože i kose.
Međutim, osim za ljepotu, kakadu šljiva koristi se i za liječenje brojnih zdravstvenih tegoba te kao antiseptik. Pogledajte koje sve beneficije nudi.
Kako se koristi kakadu šljiva?
Vitamin C jedan je od najvažnijih antioksidansa koji usporavaju proces starenja te potpomažu proizvodnju kolagena. Kolagen je ključan 'sastojak' naše kože zbog koje nam lice ima punoću i dobar tonus. Upravo se zato kakadu šljiva koristi u brojnim proizvodima za kožu, a nakon korištenja osjetit ćete učinak dubinske hidratacije te blago zategnuti osjećaj na koži.
Ovo voće iz daleke Australije može se koristiti i za uklanjanje bubuljica i mitesera. Ima učinkovito antiseptičko djelovanje pa čisti kožu kroz nekoliko njezinih slojeva. Kakadu možete pomiješati s glinom (kao što to rade mnoge maske za lice) te ostaviti 10 minuta na licu.
Međutim, kakadu šljiva koristan je saveznik zdrave prehrane. Sadrži velike količine vlakana i topivih ugljikohidrata koji podižu energiju i reguliraju razine šećera. Na taj način održava probavu zdravom te pozitivno utječe na apsorpciju vitamina u organizmu.
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!