Jesensko povrće već nam je duže vrijeme na vratima. Sada je pravi trenutak da doista iskoristite sve njegove čari. Otkrijte koje vrste pripadaju u ovu sezonsku grupu i pripremite ih na stotine načina.
Bundeva
Ne postoji ništa što više simbolizira jesen od bundeve. Sočno meso izrazito je zdravo i nudi pregršt beneficija za zdravlje. Možete je pripremiti pečenu, možete od nje napraviti pire ili juhu. Prava jesen stiže s bundevom.
Kesten
Jesensko povrće automatski znači kesten. Rijetko
ga pripremamo kod kuće, a jedna je od najfinijih vrsti jesenjeg
veselja. Slatki okus i gusta tekstura idealni su za pire, a
možemo ih prepeći i koristiti kao zdravu grickalicu.
Grah
Grah je popularna namirnica u jesen i zimu, a mladi grah uspijeva u jesen. Ne mora se topiti u vodi te je krcat vitaminima i mineralima. Ne sadrži mnogo kalorija ni masti pa je odlična namirnica za one koji paze na liniju.
Kukuruz
Kukuruz je najbolje jesensko povrće koje možemo naći na svakom uglu u jesen. Malo kalorija, kvalitetna žitarica, vitamini E i vrijedna vlakna samo su neki od razloga zašto ga trebate konzumirati. Osim toga, okus kukuruza uvijek nas usreći.
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!