Osim što je japanski krastavac jako ukusan, pun
je nutritivnih vrijednosti. Naime, japanski
krastavac pospješuje brzinu metabolizma, a ima i iznimno
malo kalorija zbog čega se preporučuje kao jedna od osnovnih
namirnica za sve koji žele smršaviti.
Ipak, japanski krastavac, bez obzira na mali
broj kalorija, može služiti kao kvalitetna i vrlo hranjiva
namirnica.
Japanski krastavac kao sredstvo pomlađivanja kože
Iako je japanski krastavac prvenstveno
namijenjen za korištenje u prehrani, ima iznimno pogodan učinak
na osvježavanje stanice kože.
Naime,u njegovom je sastavu mineral silicijev dioksid koji
djeluje na zdravlje i poboljšanje izgleda kože, dok visok
postotak vode u ovom povrću hidratizira kožu i održava njezinu
svježinu.
Ako poželite uzgajati vlastiti japanski krastavac lako ga je nabaviti na hrvatskom poljoprivrednom tržištu. Osim toga, japanski krastavac je vrlo zahvalan za uzgoj zbog otpornosti na bolesti i vrućine, a razdoblje u kojem ga je moguće uzgojiti traje od ranog proljeća sve do samog konca jeseni.
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!