egzotično voće /

Japanska kruška - voće koje Europa tek otkriva

Image
Foto: pixabay.com

Japanska kruška je voće podrijetlom iz Azije, čiji su plodovi zlatnožute boje. Meso japanske kruške je aromatično, hrskavo i sočno

14.3.2018.
10:36
pixabay.com
VOYO logo

Zbog neobičnog okusa, za većinu europskih potrošača, nedojmljivog okusa, japanska kruška se pojavila tek prije desetak godina. Za uzgoj japanskih kruški potrebni su krajevi s toplim ljetima i tla koja odgovaraju i europskim kruškama. 

Sve sorte japanske kruške su rodne, a lipanjskog opadanja plodova gotovo da nema. Kožica japanske kruške je osjetljiva i lako se ošteti, stoga japanske kruške teško podnose transport.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovisno o vrsti hladnjače kojom se prevoze, plodovi japanske  kruške mogu se čuvati 2-6 mjeseci.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo