Iceberg salatu nekoliko stvari razlikuje od ostalih zelenih salati i čini popularnijom. Iceberg salatu od drugih salata prvenstveno razdvaja njena hrskavost dok se jede.
Nadalje, iceberg salata ima drugačiji okus od običnih salata, a za razliku od drugih zelenih salata, iceberg salata duže zadržava svježinu.
Iceberg salata ima kompaktnu glavicu i svijetlozelenu boju, i najbolje ju se može opisati kao nešto između zelene salate i kupusa.
Iceberg salata ima manje hranjivih tvari od drugih salatnih sorti, no ima vrlo malo kalorija i pogodna je za mršavljenje. Zbog djetetskih vlakana konzumiranjem se dobiva osjećaj sitosti. Iceberg salata sadrži vitamin K koji je važan pri zgrušavanju krvi, te smanjuje rizik od osteoporoze.
Osim vitamina K, iceberg salata sadrži željezo, kalcij i vitamin C. Ukoliko je netaknuta, iceberg salatu možete u hladnjaku držati dva tjedna, a ukoliko je načeta čuvati ju možete tjedan dana. Iceberg salatu možete pripremiti uz glavno jelo ili samostalan obrok. Narežite ju na kriške i začinite sa uljem i limunovim sokom.
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!