Crveni grah povrće je koje biste zasigurno morali uvrstiti u svakodnevnu prehranu. Donosimo vam sve prednosti i dobrobiti crvenog graha.
Razlikujemo nekoliko različitih vrsta graha, a među njima je i crveni grah. Crveni grah poznat je kao jedna od najzdravijih namirnica u svijetu, rodom iz porodice mahunarki. Sadrži važne nutritivne vrijednosti koje pomažu kod očuvanja zdravlja. Crveni grah bogat je mineralima kalcijem, kalijem, magnezijem, željezom i folnom kiselinom, aminokiselinama, vlaknima te proteinima.
Zahvaljujući bogatom nutritivnom sastavu, crveni grah pomaže pri snižavanju kolesterola. Dokazano je da ljudi koji češće konzumiraju grah imaju manje šanse za povišeni kolesterol. Grah također liječi dijabetes, pozitivno djeluje na imunološki sustav, ubrzava metabolizam i pospješuje redovitu probavu. Idealna je namirnica za sve koji namjeravaju smršaviti i riješiti se suvišnih kilograma.
Crveni grah možemo pripremati na mnoge načine, a najviše se jede kao varivo, salata ili prilog. Najbolji je u kombinaciji s onom hranom koja ga nadopunjuje, namirnicama kao što su riža ili domaći krumpir.
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!