povrće /

Celer vrste - tri vrste aromatične biljke

Image

Iako se najčešće koristi kao dodatak juhama i varivima, celer ima mnoge druge primjene, ovisno o vrsti. Koje su vrste celera i kako se koriste?

13.10.2017.
18:20
VOYO logo

Celer je aromatična biljka koja se koristi u kulinarstvu, a hranjive tvari sadrži u svim dijelovima.

Izvrstan je izvor kalija, vitamina C i B1 te folne kiseline. Uz divlji celer koji se postupno kultivirao danas razlikujemo tri vrste celera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrste celera su bijeli celer, zeleni celer i celer s korijenom nalik na repu.

Bijeli celer je vrsta celera koja je izrazito aromatična, a pomaže kod depresije, njeguje kožu, jača živce, usporava starenje kože i iz organizma izbacuje toksine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zelena vrsta celera se od ostalih vrsta celera razlikuje po velikoj stabljici koja je obogaćena zelenim sitnim listovima. Zeleni celer nema okrugao korijen, već je sočan i mesnat, a najčešće se koristi za pripremu hladnih juha i smoothie napitaka.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo