korijenasto povrće /

Celer korijen - kako koristiti celerov korijen u kulinarstvu

Image
Foto: Pixabay

Celerov korijen upotrebljava se na mnoštvo različitih načina, a jedan od najpoznatijih je Waldorfska salata

13.10.2017.
17:58
Pixabay
VOYO logo

Celerov korijen zasigurno je najpoznatiji dio ove mirisne biljke. Celerov korijen u kuhinji našeg područja upotrebljava se zajedno s drugim korjenastim povrćem u bistrim juhama i pireima.

Celerov korijen možete peći u pećnici s krumpirom i ostalim povrćem, piletinom, a kao dodatak rižotu, stvorit će posebnu aromu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sirovi celerov korijen najčešće se koristi u salatama, od kojih je najpoznatija Waldorfska salata koja se spravlja od celera i jabuka, s vrhnjem, majonezom i nasjeckanim orasima.

Uz Waldorfsku salatu, popularan je i švedski način pripreme celerovog korijena, gdje se narezan na štapiće, sa majonezom, senfom i tučenim vrhnjem, celerov korijen poslužuje uz mesna i riblja jela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo