Bobičasto voće nenadmašan je izvor korisnih sastojaka koji blagotvorno djeluju na organizam.
Bobičasto voće može se upotrebljavati na razne načine. Može ga se konzumirati svježe, u kolačima, kompotima, kao dodatak salatama i frapeima, a od bobičastog voća mogu se raditi sokovi, džemovi i marmelade.
Najpoznatiji predstavnici bobičastog voća su brusnice, kupine, jagode, botovnice, maline i ribizl. Svaki od predstavnika bobičastog voća bogat je izvor vitamina, A, B, C, E, minerala, vlakana te ostalih važnih spojeva za čovjekov organizam.
Borovnice su, primjerice bobičasto voće koje jača moždane funkcije i štiti očnu mrežnicu. Brusnice su prirodna zamjena za antibiotike, a jagode su bobičasto voće koje sadrži velike količine vitamina C i kalija koji je bitan za živčani sustav.
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!