PREDNOSTI I DOBROBITI /

Anis: začin koji liječi

Image
Foto: Pixabay

Začin anis jedan je od najzdravijih začina na svijetu, a mi smo za vas izdvojili zašto biste ga trebali češće konzumirati

25.4.2018.
8:29
Pixabay
VOYO logo

Anis je začin poznat po ljekovitim svojstvima kojima djeluje na očuvanje zdravlja našeg organizma. Da biste ga konzumirali što češće, donosimo vam sve njegove prednosti i dobrobiti za zdravlje.

Anis (lat. Pimpinella anisum) jedan je od najomiljenijih  začina u kulinarstvu, a porijeklom dolazi iz Egipta. Jednogodišnja je biljka, a u prosjeku naraste do 60 centimetara. Ističe se po vrlo karakterističnom mirisu, ali i slatkastom okusu. Između različitih nutritivnih vrijednosti koje sadrži, posebno se ističe eterično ulje anetola koje je ujedno i zaslužno za specifični miris anisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim što je ukusni dodatak gotovo svakom jelu, anis također ima brojna ljekovita svojstva. U doba starih Rimljana žene su ga upotrebljavale kao ženski tonik za lice, a kasnije se koristio u mnoge druge slične svrhe. Posebno pomaže u liječenju crijeva i probavnih smetnji. Potječe i bolju prokrvljenost, sprječava nastanak bakterija u organizmu te djeluje protuupalno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo