slatko, a zdravo /

Znanstvenici otkrili da čokolada smiruje kašalj bolje od sirupa

Image
Foto: Thinkstock

Važno je da je tamna, odnosno da ima 70 posto kakaa. Osim što blagotvorno djeluje na grlo, odlična je i za raspoloženje

24.10.2016.
14:40
Thinkstock
VOYO logo

Tamna čokolada puno je učinkovitija za kašalj od meda, čaja i limuna, pokazalo je istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji.

Znanstvenici su podijelili u dvije skupine osobe koje boluju od kroničnog kašlja. Jednoj skupini dali su lijek kojem je glavni sastojak kakao, a drugoj sirup protiv kašlja. Rezultati su pokazali  da je u ublažavanju kašlja djelotvorniji kakao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razlog tome je teobromin kojeg pronalazimo u kakau, a puno je djelotvorniji u ublažavanu kašlja od kodeina, kojeg nalazimo u ostalim lijekovima protiv kašlja. Uz to, kakao je gušćiod sirupa i stvara zaštitni sloj na grlu, kao što to čini med.

Stoga, jedina dobra stvar kod prehlade je ta što možete s razlogom jesti čokoladu. Ali zapamtite, to mora biti čokolada koja sadrži barem 70 posto kakaa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo