Claus Boebel, mesar iz bavarskoga Georgensgmuenda svjestan je toga da njegov hotel neće biti odredište vegetarijanaca ni vegana.
"Oprečnost je u temelju mojega poslovnog modela. Ili će gosti smatrati da je ovo mjesto super ili će odmahnuti rukom i kazati - nikad više", kaže uz smijeh.
Boebelov hotel ima sedam soba, a u svakoj od njih zidovi su oblijepljeni tapetama s uzorkom sočnih kobasica. I iznad kreveta u jednoj od njih vise mesni proizvodi. Posvuda se nalaze i upute za izradu kobasica i mesnih proizvoda.
Po ulasku u hotel goste odmah pored recepcije očekuje pult s konzerviranim hrenovkama, gazdin proizvod.
Za pasionirane obožavatelje mesnih prerađevina rezervirana je soba broj 1. U njoj iznad kreveta vise plastične vrećice sa sirovim mesom i mašću. I ogradu hotelskoga stubišta krase Boebelovi najprodavaniji mesni proizvodi.
Gosti željni znanja mogu ga nadograditi u gazdinoj mesarnici gdje mogu sudjelovati u izradi bavarskih kobasica.
Ponosni Bavarac kaže kako smatra da se njegov proizvod mora razlikovati od onih koji se prodaju u njemačkim supermarketima te stoga gostima mora ponuditi više i bolje. "Naše je načelo: Umjesto da samo kupite kobasice, sudjelujte u njihovoj izradi."
Hotel je smješten u blizini Boebelove mesarnice, a u renoviranje zgrade u kojoj se nekad nalazila lokalna gostionica, uložio je 800.000 dolara.
Pročitajte još:
- Otvara se prvi hotel samo za žene: 'Sve više žena putuje isključivo u ženskim skupinama i žele da tako i ostane'
- Na bolovanje na Velebit: Liječnici počeli propisivati u terapijske svrhe boravak u prirodi
- Hotelsko 'čudo' u Düsseldorfu: pogledajte što nude svojim posjetiteljima
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!