Gurmanska kreacija je spoj tri vrste sicilijanskih pistača, dva iz regije Bronte i jedan iz Agrigenta, i sadrži rafiniranu sol iz Cervije kao pojačivač okusa. Osmislio ga je slastičar Alessandro Crispini iz Gelaterije Crispini u talijanskom gradu Spoletu.
Drugu nagradu odnio je sladoled od grožđa sa zašećerenim sorbetom od oraha njemačkog slastičara Guida De Rocca kojeg je osmislio kao priznanje Venetu, talijanskoj regiji iz koje potječe obitelj toga slastičara.
(FOTO: Daniel Karmann/DPA/PIXSELL)
Treće mjesto osvojila je mlada Kolumbijka Daniela Lince Ledesma iz Medellina. Njezin egzotični proizvod "Amor-acuya," miješa slatko-kisele okuse marakuje i tamne kolumbijske čokolade.
Pročitajte još:
- Slatka revolucija: izumili sladoled koji se ne topi
- Istine i zablude o sladoledu: istražili smo treba li ovu ledenu slasticu zaobilaziti zimi
- Rashladite se na svoj način: zdravi domaći sladoled za velike i male
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!