Kalifornijska tvrtka 'Nemoguća hrana', u originalu 'Impossible foods', pokušava nagovoriti ljude da 'zagrizu' na bezmesne hamburgere koji sadrže krumpir, pšenicu, kokosovo ulje kao i neke druge sastojke. Projekt je osnovan 2011. godine, a takvi se 'zalogaji' mogu pronaći u preko 1300 restorana diljem SAD-a, kao i u Hong Kongu, prenosi CNN. Glavna motivacija projektu bila je zaštita okoliša i zdravlja.
Dr. Pat Brown, inače osnivač tvrtke, znanstvenik je, a prethodno je radio kao profesor na odjelu biokemije medicinskog fakulteta na Stanfordu. Stvorio je 'nemoguće meso' bez mesa, što mu je i dalo ime za tvrtku. Kompanija tvrdi kako je ispuštanje stakleničkih plinova ovih burgera oko 87% niže od onih iz redovitih 'kravljih' burgera.
Brown vjeruje kako će ovi hamburgeri do 2035. godine u potpunosti zamijeniti obične. U Hong Kongu vjeruju da će, uz ovaj projekt, dobro proći i pljeskavice napravljene od soje.
Upravo je ovu kampanju i njen cilj, podržao i Mate Rimac.
"Ja sam meso jeo tri puta na dan. Iz Livna sam, gdje se veličina sreće i zabave mjeri u tome koliko se janjaca okrene tu noć, pa sam svejedno uspio."
Probajte i Vi, kako kaže Rimac, čisto radi brojeva koji nalažu da 150 milijarda životinja ugiba radi našeg 'gušta'.