MLJAC /

Pripremite Ivaninu hit slasticu: Imamo recept za zdravu tortu iz 'Života na vagi'!

Image
Foto: RTL.hr

Slastičarka Ivana Čuljak pokazala je pred kamerama RTL-a da torta ne mora uvijek biti grešni užitak, već itekako zdrava

10.10.2024.
13:26
RTL.hr
VOYO logo

Ova torta s voćem i orašastim plodovima zdrava je slastica koju može pripremiti baš svatko. Jednostavna je, a zdrava. Uz to, ne treba je peći. Recept je otkrila poznata slastičarka Ivana Čuljak u RTL-ovu showu "Život na vagi", koji možete gledati 24 sata prije prikazivanja na televiziji putem platforme Voyo.

Recept za Raw cake (*kalup fi 18 cm)

PRVI SLOJ:

100 g očišćenih datulja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

150 g badema

prstohvat soli

Tekst se nastavlja ispod oglasa

korica limuna

2-3 žlice vode

Sve sastojke izmiksati u blenderu i utisnuti u dno kalupa.

Image
DONOSIMO RECEPT /

Ovo je doručak koji kandidati jedu u 'Životu na vagi': Napravite i vi granolu s grčkim jogurtom, borovnicama i medom

Image
DONOSIMO RECEPT /

Ovo je doručak koji kandidati jedu u 'Životu na vagi': Napravite i vi granolu s grčkim jogurtom, borovnicama i medom

DRUGI SLOJ:

500 g indijskih oraščića

Tekst se nastavlja ispod oglasa

sok limuna

100 g agavina ili nekog drugog zaslađivača

Tekst se nastavlja ispod oglasa

200 g kokosova ulja

500 g indijskih oraščića preko noći natopiti u vodi. Sutradan, kad su oraščići nabubrili i upili tekućinu, miksati ih s navedenim sastojcima u blenderu. Izliti u kalup dvije trećine kreme. Ostaviti nekoliko minuta u zamrzivaču da se stisne.

TREĆI SLOJ:

200 g smrznutih malina

U preostali dio kreme dodati 200 g malina i lagano premazati preko drugog sloja. Tortu ostaviti nekoliko sati u zamrzivaču da se stisne. Ukrasiti bobičastim voćem po želji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Život na vagi' pratite na RTL-u, kao i na platformi Voyo.

POGLEDAJTE VIDEO 'Život na vagi' promijenio mu je život, ali okriva: 'Ako kupujem čokoladu, gledaju me poprijeko'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo