Ova torta s voćem i orašastim plodovima zdrava je slastica koju može pripremiti baš svatko. Jednostavna je, a zdrava. Uz to, ne treba je peći. Recept je otkrila poznata slastičarka Ivana Čuljak u RTL-ovu showu "Život na vagi", koji možete gledati 24 sata prije prikazivanja na televiziji putem platforme Voyo.
Recept za Raw cake (*kalup fi 18 cm)
PRVI SLOJ:
100 g očišćenih datulja
150 g badema
prstohvat soli
korica limuna
2-3 žlice vode
Sve sastojke izmiksati u blenderu i utisnuti u dno kalupa.
DRUGI SLOJ:
500 g indijskih oraščića
sok limuna
100 g agavina ili nekog drugog zaslađivača
200 g kokosova ulja
500 g indijskih oraščića preko noći natopiti u vodi. Sutradan, kad su oraščići nabubrili i upili tekućinu, miksati ih s navedenim sastojcima u blenderu. Izliti u kalup dvije trećine kreme. Ostaviti nekoliko minuta u zamrzivaču da se stisne.
TREĆI SLOJ:
200 g smrznutih malina
U preostali dio kreme dodati 200 g malina i lagano premazati preko drugog sloja. Tortu ostaviti nekoliko sati u zamrzivaču da se stisne. Ukrasiti bobičastim voćem po želji.
'Život na vagi' pratite na RTL-u, kao i na platformi Voyo.
POGLEDAJTE VIDEO 'Život na vagi' promijenio mu je život, ali okriva: 'Ako kupujem čokoladu, gledaju me poprijeko'