Ako vodite vječitu bitku s napola praznom vrećicom čipsa, došli ste na pravo mjesto. Ne, prehrambena tvrtka ne igra se vašim živcima, već za ovakvu stvar postoji jako dobar razlog.
U proizvodnoj industriji je prazan prostor u vrećici namjerno postavljen oko proizvoda kako bi zaštitio čips od oštećenja prilikom transporta, a strane zemlje ovo zovu "slack fill", što bi u prijevodu značilo "napola ispunjen prostor", piše Aol.
Put od proizvodnog pogona do mjesta za prodaju može biti prilično neravan, zbog čega bi čips koji tako rado jedemo, bio u obliku krušnih mrvica da ga ne štiti prazan prostor u vrećici.
![Image](https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/ee6efa8e-1b09-11ee-898b-0ee8f36581c7/v/42bc9a34-9d0c-11eb-a404-cedfb09875dd/1280x1280-42bcbbf4-9d0c-11eb-8f97-cedfb09875dd.webp)
U vrećici nije zrak nego…?
Mislili ste da je vrećica čipsa napuhana zrakom? Zapravo je u pitanju dušik. Proizvođači čipsa pune vrećice ovim plinom kako bi čips ostao svjež, jer da je napunjen običnim zrakom, čips bi se vjerojatno pokvario.
Izlaganje čipsa dušiku pomaže - ne samo u produljenju roka trajanja, već poboljšava i njegov okus.
![Image](https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/89722a14-8f05-11ee-8234-86479dc2bdef/v/42bc9a34-9d0c-11eb-a404-cedfb09875dd/1280x1280-42bcbbf4-9d0c-11eb-8f97-cedfb09875dd.webp)
POGLEDAJTE OVAJ VIDEO: Čips, gumeni bomboni i kolači. Orgazam su za usta, ali stvaraju ovisnost: 'Stvori se žudnja i nemamo samokontrolu'