Juneći ili svinjeći odresci u mlijeku

Želite li nakon lagane ljetne hrane pojesti malo 'jači' ručak, preporučamo odreske od junetine ili svinjetine (ovisno o vašim željama) u umaku od mlijeka. Nećete požaliti!

1.9.2011.
16:56
VOYO logo

Za pečenje vam treba vatrostalna posuda ili malo dublja tavica koja mora biti premazana uljem. Svaki odrezak posolite, uvaljajte u brašno i stavite u tavicu.

Kada dno tave popunite odrescima, pospite ih vegetom, origanom, paprom i nasjeckanim češnjakom. Nakon toga u tavu stavite i drugi red odrezaka, pa ponovite postupak sa začinima. Potom u tavu ulijte mlijeko. Navedena količina (1 l) je obično dovoljna, treba pokriti odreske. U mlijeko dodajte još malo ulja.

Tavicu pokrijete aluminijskom folijom ili poklopcem, te je stavite u pećnicu da se peče oko tri do četiri sata.

Na početku meso možete peći na malo višoj temperaturi, dok odresci ne provriju. Nakon toga smanjite na 140, 150 stupnjeva, te ostavite da se peče još tri sata. Iako vam se na prvu može činiti da je za ovo jelo potrebno puno vremena, dobra je stvar što ta tri sata ne morate stajati uz pećnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslužite s pireom jer ćete dobiti i fini umak koji se savršeno slaže s okusom krumpira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po želji u umak možete dodati i malo slanine ili šampinjona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
BNP
GLEDAJ 24 SATA PRIJE
VOYO logo
Još iz rubrike
Image
BOLJI NAČIN /

Je li moguće da oduvijek pogrešno skladištimo češnjak? Ovako će trajati do šest mjeseci