Crni rižoto od sipe

Poznati morski glavonožac u kuhinji se priprema pirjanjem, pečenjem u tavi ili na roštilju. Lignje se i nadijevaju i režu na kolutiće.

16.12.2011.
14:35
VOYO logo

Očišćenu sipu narežite na manje kolutove. Prilikom čišćenja sipe, izdvojite njeno crnilo i otopite u šalici vode.

U prikladnoj posudi popržite na ulju: nasjeckani luk, peršin i češnjak. Zatim dodajte u posudu narezanu sipu te posolite i popaprite. Komadiće sipe pržite 2 do 3 minute, zatim ulijte malo otopljenog crnila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po potrebi dodajte malo vode i promiješajte. Zatim smjesi dodajte rižu i vodu ( ili temeljac ako ste ga pripremili) te kuhate još 12-ak minuta.

Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://www.tjedni-menu.com/crni-rizoto-od-sipe/

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo