Brzinski ručak: Hrskavi losos s bademima i rižom u umaku od češnjaka i meda

Image
Foto: Instagram

Čak i da niste pobornik neobičnih okusa, ovaj recept će vas oduševiti

12.8.2016.
11:30
Instagram
VOYO logo

Losos je iznimno zdrava riba i trebali bi ju jesti što češće, a pripremiti se može na milijun različitih načina. Još jedna prednost je to što je losos brzo gotov te vrlo vrzo možete uživati u njegovom jedinstvenom okusu. Izvrsno se spaja s rižom, raznim začinima i medom pa slijedi upravo jedan takav recept od kojeg rastu zazubice.

Sastojci:

  • 2 fileta lososa
  • šaka samljevenih ili sitno nasjeckanih badema
  • 2 žlice sezama
  • 3 žlice meda
  • 2 žlice soja umaka
  • 3 češnja češnjaka
  • maslinovo ulje
  • sol, papar
  • riža

Priprema:

  1. Za pripremu umaka pomiješajte med, soja umak i češnjak. Posolite i popaprite po želji.
  2. Prije pripreme lososa, pomiješajte sezam i bademe te ih rasprostrite po stolu.
  3. Svaki filet lososa premažite maslinovim uljem te uvaljajte u mješavinu sezama i badema.
  4. Na malo maslinovog ulja pržite losos u tavi oko 5-7 minuta. Možete ga po želji ispeći i u pećnici.
  5. Nakon što je gotov, poslužite ga s kuhanom rižom i prelijte pripremljeni umak od meda. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo