Jelo bez mesa /

Zapečena tjestenina sa kiselim vrhnjem - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Zapečena tjestenina sa kiselim vrhnjem potpuno je glavno jelo. Pratite recept i pripremite zapečenu tjesteninu sa kiselim vrhnjem za ručak.

5.10.2022.
15:48
Pixabay
VOYO logo

Zapečena tjestenina sa kiselim vrhnjem je vrlo ukusan obrok bez mesa. Priprema zapečene tjestenine sa kiselim vrhnjem nije komplicirana, a krajnji rezultat će vas oduševiti.

Za pripremu zapečene tjestenine sa kiselim vrhnjem trebat će vam:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 400 g tjestenine
  • 500 g svježeg svježeg sira
  • 2,5 dcl kiselog vrhnja

Zapečena tjestenina sa kiselim vrhnjem priprema:

Tjesteninu koju ste odabrali skuhajte u slanoj vodi. Kuhanu tjesteninu ocijedite i pustite da se ohladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripremite vatrostalnu posudu i u nju izredajte tjesteninu tek toliko da prekrije dno. Na tjesteninu stavite svježi kravlji sir, a na njega ponovno tjesteninu. Redajte tako sve dok imate materijala. Na zadnji red prelijte kiselo vrhnje i to sve zajedno stavite u pećnicu.

Pećnica treba biti zagrijana na 180 stupnjeva Celzijusa da bi se zapečena tjestenina sa kiselim vrhnjem lijepo zažarila. Pecite oko pola sata do četrdeset minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo