Oštro ili glatko brašno? Vječita dilema. Čitate sve moguće recepte, sve je puno brašna, no nigdje ne piše kakvog. Oštro ili glatko? Koja je uopće razlika? Kako napraviti odlične kiflice?
U pravilu, vanilin kiflice rade se iz oštrog brašna koje im daje prhkost. Ako vam u receptu piše glatko brašno ili vas netko uvjerava da se za kiflice upotrebljava isključivo glatko brašno, budite oprezni. U tom slučaju, radije pomiješajte oba brašna, s time da ima više oštrog.
Kod izrade kolača od prhkog tijesta, važan je omjer šećera, masnoće i brašna. Ne morate se bojati ako pogriješite za koji gram, ništa strašno. Jedino budite oprezni s količinom brašna. Dodajte ga postepeno jer ga je lakše dodati nego oduzeti. Uz brašno, možete dodati mljevene orahe, lješnjake, bademe ili kokos. Oslobodite svoju maštu i krenite u pustolovinu.