Jela s lignjama /

Koji umak je najbolji uz lignje? Kako se priprema umak za lignje?

Image
Foto: Pixabay

Tražite savršen umak za lignje? Ovaj umak od jaja i senfa je je upravo ono što tražite. Kako se priprema umak za lignje?

7.10.2022.
11:45
Pixabay
VOYO logo

Umak za lignje upotpunit će jelo s liganjama bez obzira na koji način pripremate lignje. Ovo je nevjerojatan umak za lignje od cijelog jaja napravljen blenderom za manje od 3 minute.

Sastojci za umak za lignje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • jaje, sobne temperature
  • pola žlice senfa
  • žličica soka od limuna
  • sitna morska sol i papar
  • 1 šalica biljnog ulja

Umak za lignje priprema:

U teglu dodajte jaje, senf, limunov sok, sol, papar i ulje. Stavite blender u posudu; trebao bi sjediti na dnu staklenke. Uključite ga, držite ga i brojite do 10. Umak za lignje bi se trebao početi emulgirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Polako počnite pomicati uronjeni blender gore-dolje, ponovno brojeći do 10-15, ne bi trebalo trajati dulje od toga. Umak za lignje će sada biti potpuno emulgiran, gust i sjajan. Ako još nije, blendajte još oko 3-5 sekundi. Izvadite uronjeni blender iz staklenke i promiješajte umak za lignje.

Prilagodite okus s više soli, ako je potrebno, sokom od limuna (1-2 žličice dodatno, po ukusu) i dodajte druge sastojke, ako želite. Vaš umak za lignje je gotov. Poslužite ga uz pohane lignje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo