Umak carbonara jedan je od jednostavnijih umaka koji možete pripremiti uz špagete. Pratite recept i napravite domaći umak carbonara.
Sastojci potrebni za umak carbonara:
- 10 dkg pancete, sitno nasjeckane
- 8 dkg parmezana
- 4 jaja
- 50 dkg špageta
- 2 režnja češnjaka, oguljena i zgnječena
- žlica maslaca po želji
- sol
- papar
Upute za pripremu umaka carbonara:
Skuhajte špagete prema uputama na pakiranju u slanoj vodi.
Dok se špageti kuhaju, pripremite umak carbonara. U velikoj tavi pirjajte nasjeckanu pancetu, češnjak i žlicom maslaca dok se masnoća ne otopi, a zatim uklonite češnjak. U maloj posudi pomiješajte jedno jaje i 3 žumanjka i svježe naribani parmezan dok se ne sjedine.
Kuhanu tjesteninu dodajte u tavu s pancetom i otprilike polovicom rezervirane vode za tjesteninu. Promiješajte da se tjestenina prekrije umakom carbonara, a zatim maknite tavu s vatre.
Ulijte smjesu od jaja i parmezana u špagete dok ih cijelo vrijeme mućkajte hvataljkama. Brzo miješajte da se jaja ne zgrušaju. I na kraju začinite prema ukusu.