Glavni obrok ili prilog /

Topla salata od leće - recept i priprema

Image

Topla salata od leće može se poslužiti kao salata ili kao prilog. Donosimo vam kako se priprema topla salata od leće.

1.2.2022.
13:52
VOYO logo

Topla salata od leće pristaje uz svako jelo. Možete ju poslužiti kao prilog svim vrstama mesa i ribi, ali isto tako kao prilog na primjer krumpiru, pa čak i riži i tjestenini. Razlog tome jest da se topla salata od leće svojim okusom savršeno uklapa u svaku kombinaciju. Topla salata od leće lako se priprema, a potrebno vam je svega par sastojaka.

Za pripremu tople salate od leće potrebni su vam sljedeći sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 šalica leće
  • 2 šalice vode
  • manji luk
  • kukuruz
  • cherry rajčice
  • maslinovo ulje
  • žlica senfa
  • 1 dcl limunova soka
  • sol, papar, crvena paprika
  • malo maslinova ulja

Topla salata od leće priprema:

Topla salata od leće priprema se tako da prvo operete leću i skuhate ju u vodi. Ona se u zavrijanoj vodi kuha do 30 minuta, dok ne omekša. Kada ju procijedite, osolite ju. Dodajte joj narezane cheryy rajčice, luk i kukuruz te sve zajedno stavite na tavu na nekoliko kapi maslinova ulja da se sjedini i stopi. Začinite te dodajte senf i limunov sok. Nekoliko puta promiješajte te je vaša topla salata od leće spremna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako ju pak želite jesti samostalno, možete dodati i hrskavo ispečenu piletinu i na taj način će topla salata od leće postati pravi, cjeloviti obrok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo