Kuharica /

Svinjetina s tjesteninom u umaku od rajčice

Image

Tjestenina u umaku od rajčice sa svinjskim butom kombincija je koja daje odličan obrok. Saznajte recept za pripremu svinjetina s tjesteninom u umaku od rajčice.

18.8.2021.
17:23
VOYO logo

Svinjetina s tjesteninom u umaku od rajčice jelo je koje će vas oduševiti. Jednostavno se priprema, vrlo je zasitno i idealno za sve prigode.

Za pripremu ovog jela potreban vam je svinjski but.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svinjetina s tjesteninom u umaku od rajčice sastojci:

  • 50 dkg svinjskog buta
  • 12 dkg tjestenine
  • 25 dkg pasirane rajčice
  • 2 glavice luka
  • 2 dkg meda od bagrema
  • 10 dkg sjeckane rajčice
  • talijanska mješavina začina
  • žlica umaka od ljutih papričica
  • maslinovo ulje
  • sol

Svinjetina s tjesteninom u umaku od rajčice priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meso narežite na kockice.

Zagrijte ulje u loncu i stavite pržiti meso, pržite ga sa svih strana oko 5 minuta. Nakon toga dodajte luk koji ste nasjeckali i poslite. Pržite još oko tri minute.

Kada luk omekša dodajte umak od ljutih papričica i med. Na kraju dodajte pasiranu rajčicu.

Začinite s talijanskom mješavinom začina i pirjajte oko 10 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lagano dodajte malo vode i promiješajte, neka se kuha na laganoj vatri. Nakon 40 minuta kuhanja dodajte tjesteninu i kada se tjestneina skuha dojdate sjeckanu rajčnicu i peršin. Sve dobro izmiješajte i maknite s vatre.

Svinjetina s tjesteninom u umaku od rajčice je gotova i možete je poslužiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo