Mediteranska kuhinja /

Pašteta od bakalara: Što je i kako pripremiti paštetu od bakalara

Image

Baccalà Mantecato na talijanskom jeziku kremasto je predjelo koje se posebno priprema u blagdansko doba u Italiji. Prevedeno na naš jezik ovo jelo je pašteta od bakalara, a evo kako ju pripremiti.

6.10.2021.
8:53
VOYO logo

Ovaj je recept bio jedan od doista voljenih recepata talijanskih obitelji i tradicionalni tanjur za Božić i Uskrs. Njegov poseban okus uživaju svi i mladi i stari. Pašteta od bakalara može biti poslužena kao možete poslužiti kao predjelo uz neka pića prije večere. Možete ga namazati na svježi hrskavi kruh, na krekere ili čak poslužiti s štapićima mrkve.

Za pripremiti paštetu od bakalara potrebno vam je 600-750 grama slanog neosušenog bakalara, 1 do 2 režnja češnjaka, ekstra djevičansko maslinovo ulje te 2 žlice bademovog mlijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pašteta od bakalara jednostavno se priprema. Najprije Posoljeni file bakalara isperite pod svježom tekućom vodom kako biste skinuli svu sol. Zatim bakalar stavite u veliki lonac i prelijte hladnom vodom. Ostavite da se namače preko noći ili 24 sata (promijenite vodu najmanje 3 puta). Kad vrijeme namakanja završi, bakalar ocijedite, vratite u lonac i još jednom prelijte svježom vodom. Stavite na štednjak i pustite da zavri.

Lagano lagano odškrinite, ostaviti da se krčka i kuha oko 40-45 minuta. Ocijedite i ostavite da se malo ohladi. Bacite kosti ali zadržite kožu jer će se ona uklopiti u paštetu zajedno s ribom jer mješavini daje prirodnu želatinu kako bi vaša pašteta od bakalara bila savršene teksture. Bakalar razlomite na komade, prstima osjećam ima li ribljih kostiju i stavite u kuhaču zajedno s češnjakom. Počnite s obradom, dodajte bademovo mlijeko i polako kapajte ekstra djevičansko maslinovo ulje tijekom njegove obrade. Nastavite s obradom na niskoj brzini dok bakalar ne postane gladak i kremast. Nije potrebno dodavati sol, jer je bakalar već posoljen. Stavite u zdjelu, pokrijte i ostavite u hladnjaku do spremnosti za upotrebu. Prije posluživanja ostavite da se vrati na sobnu temperaturu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova pašteta od bakalara već je gotova i biti će pravi specijalitet u vašoj kući.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo