Naučite kako spremiti tikvice za zimu na pravi način da vam ne postanu kašaste.
Nakon što ih pravilno spremite za zimu, možete uživati u tjestenini od tikvica, popečcima, mesnim okruglicama s povrćem, zoodlesima, hamburgerima i salatama kad god vam srce poželi.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blanširajte tikvice i spremite u zamrzivač za zimu. Tikvice će stajati oko 3 mjeseca u zamrzivaču što je najbolji izbor ako imate više tikvica.
Kako zamrznuti tikvice i spremiti za zimu?
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- Operite tikvice i narežite ih na kolutiće od 1 cm i pripremite se za blanširanje. Blanširanje zaustavlja aktivnost enzima u povrću, što uzrokuje promjenu teksture i gubitak hranjivih tvari—a blanširanje također održava živopisnu boju tikvice.
- Zakuhajte veliki lonac slane vode i stavite veliku zdjelu ledene vode. Kad voda proključa, ubacite kriške tikvica na 1 do 2 minute, dok ne dobiju svijetle boje i malo omekšaju.
- Odmah ih ocijedite u cjedilu i prebacite u ledenu kupelj kako biste zaustavili kuhanje.
- Kad se kriške tikvica ohlade, ocijedite ih u cjedilu i spakirajte u vrećice za zamrzavanje u serijama od 1 ili 2 šalice. Možete spakirati i naribane sirove tikvice. Pustit će tekućinu kada se odmrzne, ali možete je jednostavno ocijediti ili upotrijebiti u juhi.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa