Recept /

Pavlova torta osvježavajući i lagani desert

Image
Foto: Pixabay

Pavlova torta lagana je i osvježavajuća torta. Donosimo vam provjereni recept za Pavlovu tortu.

14.2.2022.
11:36
Pixabay
VOYO logo

Jeste li probali Pavlovu tortu? Ako niste vrijeme je da sami pripremite Pavlovu tortu i uživate u svakom zalogaju. Donosimo vam recept za pripremu Pavlove torte.

Sastojci za biskvit za Pavlovu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 4 bjelanjka
  • 250 g šećera
  • 1 žličica bijelog vinskog octa
  • 1 žličica kukuruznog brašna
  • 1 žličica ekstrakta vanilije

Sastojci za preljev za Pavlovu:

  • 500 g jagoda, oljuštenih i prepolovljenih
  • 200g crvenog ribiza, bez peteljki
  • 3 žlice šećera u prahu
  • 350 ml vrhnja za šlag

Recept za Pavlovu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za pripremu Pavlove torte najprije zagrijte pećnicu na 150 stupnjeva Celzijusa.

Nakon toga umutite četiri bjelanjka ručnim mikserom dok ne stvore čvrst snijeg, a zatim umiješajte 250 g šećera u prahu, po jednu žlicu, dok smjesa ne postane sjajan.

Dodatno još umutite jednu žličicu bijelog vinskog octa, jednu žličicu kukuruznog brašna i jednu žličicu ekstrakta vanilije. Raširite biskvit unutar kruga, stvarajući krater tako da stranice budu malo više od sredine.

Pecite sat vremena, zatim ugasite pećnicu i pustite da se Pavlova potpuno ohladi u pećnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada se torta Pavlova ohladila, nasjeckajte 100 grama očišćenih jagoda. Pomiješajte ih sa 100 grama crvenog ribizla i dvije žlice šećera u prahu. Potrebno je miješati dok smjesa ne postane glatka, a zatim procijedite voćnu smjesu kroz sito.

Za Pavlovu tortu umutiti 350 mililitara vrhnja sa preostalom jednom žlicom šećera u prahu i premažite po torti. Na kremu stavite preostalih 400 grama očišćenih jagoda i 100 grama crvenog ribiza. Na kraju sve prelijte umakom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo