Kečap ta slatko-kisela kombinacija na pomfritu ili u hamburgeru je neodoljiva. Vjerojatno najpoznatiji umak od rajčice, kečap je svestran i može se koristiti u puno različitih recepata. Jeste li ikada pokušali napraviti svoj vlastiti domaći kečap? Donosimo vam recept za pripremu domaćeg kečapa.
Sastojci za domaći kečap:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 6 dcl paste od rajčice
- 1/4 šalice meda ili agave
- 1/2 šalice bijelog octa
- 1/4 šalice vode
- žličica šećera
- 3/4 žličice soli
- 1/4 žličice luka u prahu
- 1/8 žličice češnjaka u prahu
Priprema domaćeg kečapa:
Pomiješajte sve sastojke u srednjem loncu na srednjoj vatri; umutiti dok ne postane glatko.
Kad prokuha, smanjite vatru na lagano i kuhajte 20 minuta uz često miješanje.
Maknite s vatre i poklopite dok se ne ohladi.
Ohladite i čuvajte u hladnjaku u poklopljenoj posudi. Upravo ste napravili domaći kečap.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa