Radič je izuzetno zdrava vrtna salata. Listovi radič salate često se jedu sirovi poput celera, a korijenje i lisni pupoljci se kuhaju i jedu. Radič se koristi i kao začin za kuhanje te za aromatiziranje hrane i pića. Neke mješavine kave uključuju mljeveni radič kako bi se poboljšao ukus kave.
Kako uzgojiti radič salatu? Radič preferira otvoreno i sunčano područje, ali ljetni usjevi i mini lišće će podnijeti malo hladovine. Tlo gdje se uzgaja radič treba biti plodno i drenirano. Sadnice radiča sadite u redovima na razmaku od 20 cm. Radič salatu temeljito zalijevajte po suhom vremenu kako biste dali radiču dovoljno vode da preživi suhe ljetne dane.
Glavni problemi prilikom uzgoja radiča mogu biti truljenje i napad puževa. Listovi radiča mogu trunuti u vlažnim uvjetima. Rješenje ovog problema je rano otkrivanje trulog lišća i uklanjanje istog. Puževi se često mogu pronaći u vrtu gdje je posađena radič salata. Puževi se hrane mladim sadnicama. Kako biste se rješili puževa s vaše radič salate, koristite zamke za puževe.