Priprema svinjetine za pečenje više je nego pola posla kojeg morate obaviti da bi se ovo jelo našlo na vašem stolu. Isto tako, priprema svinjetine za pečenje ključna jer loše odrađena priprema rezultirat će loše ispečenim mesom.
Priprema svinjetine za pečenje zahtijeva obradu mesa. Ako ćete raditi svinjetinu u odrescima, preporučamo da istučete meso kako bi ono bilo tanko. Nadalje, priprema svinjetine za pečenje zasigurno zahtijeva marinadu barem nekoliko sati, a najbolje preko noći.
Svinjetinu, bez obzira koje meso odaberete, začinite sa začinima (sol, papar, peršin, ružmarin), premažite sa senfom s obje strane te prelijte s 1 dcl bijelog vina, 0,5 dcl crnog vina.
Važno je da svinjetina u marinadi bude u potpunosti prekrivena tekućinom. Isto tako, svinjetini dodajte 2 režnja češnjaka i jedan veće narezani luk.
Na ovaj će način priprema svinjetine za pečenje biti odrađena kvalitetno što će rezultirati sočnim i ukusnim komadom mesa na vašem stolu.