Kada se odlučite pripremati crveni kupus, najbolju glavicu ćete odabrati kada se odlučite za onu s većom težinom i s hrskavim lišćem. Izbjegavajte crveni kupus s napuhanim ili oštećenim listovima.
Crveni kupus se lako priprema. Skinite vanjske listove, operite kupus, zatim ga narežite na četvrtine, na svakoj izrežite tvrdu središnju jezgru i na kraju ga nasjeckajte na sitne komadiće.
Crveni kupus je čvrsto povrće, može se pripremiti na razne načine. Zasigurno najbolja sirova opcija. Zadržite sve hranjive tvari i pripremite crveni kupus svjež na salatu. Samo pazite da ga narežete jako sitno kako bi bio ukusniji.
Priprema crvenog kupusa na salatu je jednostavna, narežite ga barem sat do dva prije nego što ćete ga poslužiti kako bi omekšao. Začinite ga sa soli i ostavite neka malo odmori. Nakon toga dodajte dresing prema vlastitom ukusu. Možete napraviti dresing od octa i primjerice bučnog ulja. Na kraju začinite s malo papra. Sve dobro izmješajte i poslužite.