Recept /

Pastirska pita odlično glavno jelo. Kako napraviti pastirsku pitu?

Image

Pastirska pita nije preteška za pripremu, a istovremeno je izuzetno ukusna. Kako napraviti pastirsku pitu?

11.3.2022.
14:01
VOYO logo

Pastirska pita odlično je jelo od mljevenog junećeg mesa. Napravite pastrisku pitu i poslužite je kao glavno jelo uz prilog prema želji.

Sastojci za pastirsku pitu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 žlica suncokretovog ulja
  • 1 veliki luk
  • 3 srednje mrkve
  • 500 g mljevene junetine
  • 2 žlice pirea od rajčice
  • malo Worcestershire umaka
  • 500 ml goveđeg temeljca
  • 900 g krumpira
  • 85 g maslaca
  • 3 žlice mlijeka

Priprema pastirske pite:

Za pripremu pastirske pite zagrijte jednu žlicu suncokretovog ulja u srednjem loncu, a zatim omekšajte nasjeckani luk i tri nasjeckane mrkve nekoliko minuta. Kada sastojci omekšaju, pojačajte vatru, ubacite janjeće mljeveno mesa i miješajte, uklanjajući višak masnoće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte dvije žlice pirea od rajčice i Worcestershire umak, a zatim pržite nekoliko minuta, kako bi vaša pastirska pita bila što ukusnija. Prelijte s 500 mililitara goveđeg temeljca, pustite da prokuha, a zatim poklopite i kuhajte dodatnih 40 minuta.

U međuvremenu zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i 900 grama krumpira, narezanog na komade, kuhajte u slanoj vodi 10 do 15 minuta dok ne omekša. Ocijedite, zatim zgnječite s 85 grama maslaca i tri žlice mlijeka.

Stavite mljeveno meso u posudu otpornu na pećnicu, prelijte pireom i promiješajte vilicom. Pastirska pita se sada može peći 20-25 minuta dok vrh ne dobije crvenkastu boju. Možete ostaviti pastirsku pitu da odstoji pet minuta prije posluživanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo