Glavno jelo /

Mljeveno meso i krumpir u pećnici - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Mljeveno meso i krumpir uvijek vas iznova mogu oduševiti. Kako pripremiti mljeveno meso i krumpir u pećnici?

1.10.2022.
11:37
Pixabay
VOYO logo

Krumpir u kombinaciji s mljevenom mesom klasično je jelo koje vrlo lako možete dignuti na višu razinu.

Sastojci za pripremu mljevenog mesa i krumpira u pećnici:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 glavica luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 mrkva
  • 1 celer
  • 450 g mljevenog mesa
  • 2 žlice pirea od sušenih rajčice
  • 1 žlica Worcestershire umaka
  • 300 ml goveđeg temeljca
  • 2 žličice kukuruznog brašna
  • 5 krumpira
  • 80 g cheddara

Kako biste pripremili mljeveno meso i krumpir u pećnici, najprije u velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje i pržite luk, češnjak, mrkvu i celer. Bit će vam potrebno otprilike šest do osam minuta.

Nakon početnog koraka umiješajte mljeveno meso i termički ga obradite oko pet minuta dok ne porumeni, zatim dodajte pire od sušene rajčice i Worcestershire umak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodno ogulite i operite krumpir te ga narežite na manje komadiće. Stavite ga u pećnicu zajedno s mljevenim mesom.

Umiješajte goveđi temeljac i poklopite te sve zajedno pecite u pećnici 35 do 40 minuta dok sastojci ne omekšaju. Dobro začinite jelo.

Pomiješajte kukuruzno brašno s dvije žličice hladne vode da dobijete pastu, a zatim to umiješajte i kuhajte jednu minutu. Poslužite preko pečenog krumpira i pospite naribanim cheddarom, nakon čega možete uživati u mljevenom mesu i krumpiru iz pećnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo