Lazanje s mljevenim mesom pripremite sami jer priprema ovog jela je jednostavna. Za pripremu lazanja potrebno vam je miješano mljeveno meso.
Lazanje s mljevenim mesom sastojci:
- kore za lazanje
- 1 kg miješanog mljevenog mesa
- mrkva
- žličica peršina
- 10 dkg mozzarelle
- glavica ljubičastog luka
- 4 češnja češnjaka
- 15 dkg sire goude
- 7 dcl pasirane rajčice
- litra bešamel umaka
- žličica sušenog origana
- žličica sušene majčine dušice
- maslinovo ulje
Lazanje s mljevenim mesom priprema:
Na maslinovom ulju pržite mljeveno meso koje ste posolili. Dodajte mrkvu i luk. Pržite kratko i dodajte češnjak i pasiranu rajčicu sa peršinom.
U vatrostalnu posudu ulijte bešamel umaka i složite kore za azanje, ulijte pasiranu rajčicu, meso i bešamel umak. Po svemu naribajte sir. Tako slažete dok imate kora i nadjeva za lazanje.
Zadnju koru premažite bešamel umakom i naribajte sir. Lazanje s mljevenim mesom pecite pola sata na 200 stupnjeva. Lazanje s mljevenim mesom poslužite tople.