Postoje različiti recepti za pripremu francuske salate. Međutim, osnovni sastojak svake francuske salate je majoneza, ali i jaja. Koliko dugo može stajati francuska salata?
Franuska salata može stajati do 7 dana u hladnjaku, nakon 7 dana ne preporučuje se više jesti. Najbolje je pojesti francusku salatu unutar 5 dana otkad je napravljena.
Sastavni dio francuske salate uz majonezu su i jaja. Stoga je vrlo važno paziti na rok trajanja francuske salate kako ne bi nastale neželjene posljedice. Međutim, u slučaju da francuska salata nema majonezu i jaja, što je gotovo nemoguće tada možete francusku salatu jesti i duže vrijeme.
Osnovni sastojci francuske salate su najčešće - jaja, krastavci, krumpir, grašak i mrkva. Povrće se ksuha i nareže na male komade te prelije majonezom i vrhnjem. Koliko dugo može stajati francuska salata ovisi o sastojcima od kojih je napravljena.