Desert /

Ideja i recept za kolač za Uskrs kao iz bakine kuharice

Image
Foto: Pixabay

Uskršnji stol nezamisliv je bez kolača. Recepti za pripremu kolača za Uskrs su brojni.

8.10.2022.
11:12
Pixabay
VOYO logo

Kolači za Uskrs osnovni su dio uskršnjeg stola. To je vrijeme kada se priprema i po nekoliko vrsta kolača stoga uvijek dobro dođu ideje i recepti. Donosimo recept za pripremu kolača za Uskrs i to kuglofa od ribizla i ruma.

Kuglof od ribizla i ruma sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • šalica suhih ribiza
  • 3 žlice ruma
  • šalica likera od jaja
  • 3 ½ šalice brašna
  • 2 ½ žličice instant kvasca
  • ½ šalice bijelog šećera
  • šalica maslaca
  • 3 jaja
  • ½ žličice soli
  • ½ žličice mljevenog cimeta
  • ¼ šalice narezanih badema, za ukras
  • 2 žlice šećera, za posipanje

Kuglof priprema:

Ribizle namočite u rumu preko noći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrijete liker od jaja do vrenja. Dodajte brašno i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Ostavite smjesu neka se ohladi, smjesa mora biti topla. Dodajte kvasac i miješajte dok sve dobro ne izmiješate.

Ostavite smjesu prekrivenu prozirnom folijom oko pola sata.

Nakon toga u drugoj posudi miksajte šećer i maslac. Dodajte jaje po jaje i umiješajte sol i cimet. Ulijte smejsu od jaja u tijesto i dalje miješajte dok ne postane glatko. Postupno dodajte 2 šalice brašna i miješajte oko 3 minute.

Tijesto mora biti jako ljepljivo. Na kraju dodajte ribizle i stavite 20 minuta neka odstoji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Namastite kalup za kuglof, pospijte dno s listićima badema. Dodajte smjesu u kalup, pokrijte plastično folijom i ostavite oko 2 sata.

Nakon toga pecite kuglof u pećnici na 190 stupnjeva Celzijusa oko pola sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neka se kuglof dobor ohladi, a prije posluživanja ga pospijte sa šećeom u prahu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo