Postoje brojne metode kako spremiti kelj za kasnije, ali najbolji način kako spremiti kelj je njegovo zamrzavanje. Zamrzavanje zaključava hranjive tvari i za razliku od drugog povrća poput špinata, kelj je dovoljno čvrst da zadrži puno svoje teksture tijekom procesa zamrzavanja.
Kelj je povrće koje se najlakše čuva u zamrzivaču.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kako spremiti kelj:
- Kelj dobro operite.
- Osušite kelj ručnicima ili mašinom za salatu - vlaga koja je ostala na listovima kelja može dovesti do opeklina u zamrzivaču.
- Listove kelja otrgnite s drvenaste stabljike.
- Stavite kelj na veliki lim za pečenje. Možete napraviti više od jednog sloja - kelj se smrzava samo fino složen sve dok je suh. Stavite ga u zamrzivač da se brzo zamrzne 2-3 sata.
- Prebacite smrznute listove kelja u željenu posudu za zamrzavanje.
- Zamrznuti kelj može u zamrzivaču stajati do godine dana.
Zaštite kelj od propadanja, spremite ga u zamrzivač na brz i jednostavan način.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa