Imate gljive bukovače, ali ne znate kako pripremiti gljive bukovače. Postoje različiti recepti za pripremu gljiva bukovača, donosimo vam vrlo jednostavan i brzi recept za pripremu gljiva bukovača sa umakom od soje.
Sastojci potrebni za pripremu gljiva bukovača:
- 600 g bukovača
- 2 žličice maslinovog ulja
- 1 žličica sojinog umaka
- 1 žlica maslaca
- 1 češanj češnjaka mljevenog
- svježi peršin ili začinsko bilje po ukusu
- sol i papar
Kako pripremiti bukovače:
Kada pripremate bukovače, najprije ih obrišite vlažnim papirnatim ručnikom kako biste uklonili prljavštinu ili ostatke od zemlje.
Bukovače narežite. Nakon toga uklonite polovicu donje stabljike. Zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednjoj vatri. Prilikom pripreme, prelijte bukovače soja umakom i dodajte ih u tavu.
Promiješajte da se lagano prekriju uljem, a zatim ostavite da se gljive kuhaju tri do četiri minute bez miješanja ili dok ne porumene s jedne strane. Promiješajte i nastavite kuhati dok bukovače u potpunosti ne omekšaju.
Gurnite gljive na jednu stranu i dodajte maslac i češnjak u tavu. Kuhajte oko pola minute. Umiješajte gljive i kuhajte još jednu minutu.
Na kraju sve začinite peršinom, soli i paprom po ukusu.