Praktični savjeti /

Kako oguliti češnjak - jednostavan postupak čišćenja češnjaka

Image
Foto: Pixabay

Naučite kako brzo oguliti češnjak. Za brzo guljenje češnjaka trebate veliku zdjelu i tanjur, a postupak je vrlo jednostavan.

10.12.2021.
14:45
Pixabay
VOYO logo

Češnjak je jedan od najčešće korištenih sastojaka u pripremi mnogih jela. Kako oguliti češnjak na pravilan način?

Očistite više češnjeva češnjaka odjednom uz pomoć jednostavnog trika. Da biste započeli, treba vam velika zdjela s tanjurom koji stane na vrh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako brzo oguliti češnjak? Počnite tako što ćete dlanom pritisnuti češnjak i odvojiti češnjeve od korijena. Najbolje je raditi s dvije ruke.

Nakon toga stavite neoguljene režnjeve češnjaka u veliku zdjelu ili drugu posudu koja se može zatvoriti, poput velike staklenke s poklopcem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatim stavite tanjur (ili malo manju zdjelu) naopako na vrh posude. Čvrsto ih držite zajedno i snažno protresite 20 do 30 sekundi.

Spremni ste baciti pogled na oguljeni češnjak. U ovom trenutku, kože bi trebale nestati ili labavo visjeti. Ako ne, još malo protresite.

Na kraju, odbacite svu koru od češnjaka i uklonite sve što bi još moglo biti pričvršćeno. Trebalo bi se vrlo lako skinuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo