Češnjak je jedan od najčešće korištenih sastojaka u pripremi mnogih jela. Kako oguliti češnjak na pravilan način?
Očistite više češnjeva češnjaka odjednom uz pomoć jednostavnog trika. Da biste započeli, treba vam velika zdjela s tanjurom koji stane na vrh.
Kako brzo oguliti češnjak? Počnite tako što ćete dlanom pritisnuti češnjak i odvojiti češnjeve od korijena. Najbolje je raditi s dvije ruke.
Nakon toga stavite neoguljene režnjeve češnjaka u veliku zdjelu ili drugu posudu koja se može zatvoriti, poput velike staklenke s poklopcem.
Zatim stavite tanjur (ili malo manju zdjelu) naopako na vrh posude. Čvrsto ih držite zajedno i snažno protresite 20 do 30 sekundi.
Spremni ste baciti pogled na oguljeni češnjak. U ovom trenutku, kože bi trebale nestati ili labavo visjeti. Ako ne, još malo protresite.
Na kraju, odbacite svu koru od češnjaka i uklonite sve što bi još moglo biti pričvršćeno. Trebalo bi se vrlo lako skinuti.