Glavno jelo /

Kako napraviti ćufte - recept i priprema ćufti

Image

Ćufte su popularne okruglice od mljevenog mesa, najčešće pripremljene u umaku od rajčice. Kako napraviti ćufte?

3.12.2021.
15:06
VOYO logo

Ćufte su savršeno glavno jelo koje možete poslužiti uz pire krumpir i umak od rajčice. Kako napraviti ćufte? Donosimo vam recept za pripremu ćufti od mljevene svinjske lopatice.

Sastojci za pripremu ćufti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 3 kriške bijelog kruha, uklonjene kore
  • 1 šalica mlijeka
  • 500 g mljevene svinjske lopatice
  • 3 tanke kriške pršuta
  • parmezan
  • sol
  • papar
    2 žlice maslinovog ulja
  • ½ velike crvene paprike
  • 1½ litre umaka od rajčice

Sastojci za umak od rajčice:

  • ulje
  • 4 velika režnja češnjaka
  • 4 x 400g konzerve cijelih rajčica
  • sol
  • čili

Priprema ćufti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za pripremu ćufti, stavite kruh i mlijeko u malu zdjelu i ostavite da odstoji 10 minuta. Izvadite kruh, natrgajte na komade od ½ cm i premjestite u veliku zdjelu za miješanje. U kruh dodajte svinjetinu, pršut, parmezan i jaja; začinite solju i paprom. Mijesite dok se ne sjedine sastojci. Pokrijte zdjelu plastičnom folijom i stavite u hladnjak na sat vremena. Ohlađenu svinjsku smjesu oblikujte u loptice veličine loptice za golf.

Priprema umaka od rajčice:

Na tavi pržite češnjak oko 4 minute. Dodajte rajčicu, začinite sa soli, umiješajte čili i kuhajte na laganoj vatri. Smanjite vatru i pirjajte dok se rajčice ne raspadnu i umak se zgusne.

Na kraju zagrijte veliku, široku tavu, dodajte maslinovo ulje i zagrijte. Dodajte ćufte i kuhajte ih, povremeno okrećući, dok ne porumene. Ulijte papriku i umak od rajčica i zakuhajte. Smanjite vatru na srednje nisku, poklopite tavu i pirjajte dok se ćufte ne skuhaju, oko 20 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ćufte su gotove i spremne za posluživanje s umakom od rajčice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo