Recept /

Kuhana blitva kao prilog uz glavno jelo

Image

Kuhanje i pripremanje blitve je vrlo jednostavno, a rezultat je odličan prilog uz glavno jelo. Kako kuhati blitvu?

2.2.2022.
12:34
VOYO logo

Blitva je tamno, lisnato zeleno povrće spada među najbogatiju hranu. Listovi i stabljike blitve pružaju obilje vitamina, minerala i moćnih biljnih spojeva.

Kuhana blitva odličan je prilog uz glavno jelo, a jedan od načina pripreme blitve je kuhanje. Kako kuhati blitvu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci potrebni za kuhanje blitve:

  • 2 žlice maslaca
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 žlica mljevenog češnjaka
  • ½ crvenog luka, nasjeckanog na kockice
  • 1 hrpa blitve
  • ½ šalice suhog bijelog vina
  • limunov sok
  • 2 žlice svježe ribanog parmezana
  • 1 prstohvat soli po ukusu

Kako kuhati blitvu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otopite maslac i maslinovo ulje zajedno u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Umiješajte češnjak i luk i kuhajte 30 sekundi dok ne zamiriše.

Dodajte stabljike blitve i bijelo vino. Pirjajte dok peteljke ne počnu omekšavati, oko 5 minuta.

Umiješajte listove blitve, i kuhajte dok ne uvene. Na kraju umiješajte limunov sok i parmezan, a po želji začiniti soli. Poslužite blitvu kao prilog uz glavno jelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo