Bruschette se mogu pripremati na različite načine, mogu biti punjenje s različitim nadjevima, mi vam donosimo recept za punjenje s hljivama i sirom. Ako još niste probali bruschette s gljivama i sirom, probajte jer će vas oduševiti.
Bruschette s gljivama i sirom - sastojci:
- 30 dkg gljiva (odaberite gljive prema vlastitoj želji)
- 8 kriški kruha
- glavica luka
- 2 češnja češnjaka
- 1 žličica umaka od ljutih papričica
- sol i papričica20 dkg punomasnog sira
- 4 mini rajčice
- 5 dcl bijelog vina
- 1 žlica sjeckanog peršina
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
Bruschette s gljivama i sirom - priprema:
Narežite kruh na kriške, stavite na lim za pečenje i pecite nekoliko minuta u pećnici na 200 stupnjeva.
Za to vrijeme pripremite gljive, očistite ih i narežite. U tavicu tri žličice maslinovog ulja i dodajte luk. Kratko pržite luka na maslinovom ulju te dodajte narezane gljive, nakon toga rajčice te lagano pirjajte na vatri uz miješanje.
Nakon nekoliko minuta dodajte peršin, umak od ljutih papričica i usitnjeni češnjak. Na to sve ulijete vino, začinite sa soli i još malo pirjajte.
Smjesu rasporedite na kriške kruha i dodajte malo papra i naribanog sira. Sve zajedno stavite u pećnicu na 200 stupnjeva, neka se peće nekoliko minuta.
Izvadite bruschette iz pećnice i poslužite ih. Bruschette s gljivama i sirom možete poslužiti kao predjelo ili kao finger food.