Party hrana /

Finger food za sve prigode: Bruschette s gljivama i sirom

Image

Bruschette s gljivama i sirom možete pripremiti kao predjelo ili finger food ako vam dolaze gosti. Donosimo vam recept za bruschette s gljivama i sirom.

14.6.2021.
10:56
VOYO logo

Bruschette se mogu pripremati na različite načine, mogu biti punjenje s različitim nadjevima, mi vam donosimo recept za punjenje s hljivama i sirom. Ako još niste probali bruschette s gljivama i sirom, probajte jer će vas oduševiti.

Bruschette s gljivama i sirom - sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 30 dkg gljiva (odaberite gljive prema vlastitoj želji)
  • 8 kriški kruha
  • glavica luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žličica umaka od ljutih papričica
  • sol i papričica20 dkg punomasnog sira
  • 4 mini rajčice
  • 5 dcl bijelog vina
  • 1 žlica sjeckanog peršina
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje

Bruschette s gljivama i sirom - priprema:

Narežite kruh na kriške, stavite na lim za pečenje i pecite nekoliko minuta u pećnici na 200 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za to vrijeme pripremite gljive, očistite ih i narežite. U tavicu tri žličice maslinovog ulja i dodajte luk. Kratko pržite luka na maslinovom ulju te dodajte narezane gljive, nakon toga rajčice te lagano pirjajte na vatri uz miješanje.

Nakon nekoliko minuta dodajte peršin, umak od ljutih papričica i usitnjeni češnjak. Na to sve ulijete vino, začinite sa soli i još malo pirjajte.

Smjesu rasporedite na kriške kruha i dodajte malo papra i naribanog sira. Sve zajedno stavite u pećnicu na 200 stupnjeva, neka se peće nekoliko minuta.

Izvadite bruschette iz pećnice i poslužite ih. Bruschette s gljivama i sirom možete poslužiti kao predjelo ili kao finger food.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo