Bademi daju keksima ukusnu i hrskavu teksturu, a ekstrakt badema im daje poseban okus. Uživajte u ovim ukusnim keksima s bademima i uživajte u blagdanskom raspoloženju!
Božićni keksi s bademima sastojci:
- 50 g maslaca, sobne temperature
- 50 g bijelog šećera
- 1 jaje
- 1 žličica ekstrakta badema
- 150 g brašna
- 50 g sjeckanih badema
- 1/4 žličice soli
- šećer u prahu za posipanje
Božićni keksi s bademima priprema:
Zagrijte pećnicu na 180°C. U zdjeli pomiješajte maslac, bijeli šećer i ekstrakt badema. Miješajte dok ne dobijete kremastu smjesu. Dodajte jaje u zdjelu i miksajte dok se sve ne sjedini.
U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, sjeckane bademe i sol. Postupno dodajte suhe sastojke u zdjelu sa mokrim sastojcima. Oblikujte tijesto u kuglu i zamotajte u prozirnu foliju. Ostavite da se ohladi u hladnjaku najmanje sat vremena.
Od tijesta oblikujte kekse u željenom obliku. Stavite ih na lim za pečenje koji je prekriven papirom za pečenje. Pecite kekse u zagrijanoj pećnici oko 10-12 minuta.
Izvadite božićne kekse s bademima iz pećnice i ostavite da se ohlade na limu za pečenje 5 minuta prije posluživanja. Kada su keksi potpuno ohlađeni, pospite ih šećerom u prahu. Ovaj recept za božićne kekse s bademima je savršen za blagdansko vrijeme.