NE DAJTE DA VAM SE VIRUSI ZAVUKU U KUHINJU: /

Važnije je nego ikad da ove četiri stvari mijenjate redovito

Image
Foto: shutterstock

Kuhinjski predmeti koji su najrizičniji za prijenos bolesti te koliko često svaki od njih trebate održavati

8.4.2020.
18:50
shutterstock
VOYO logo

Neke od najprljavijih površina u svakom kućanstvu uopće se ne nalaze u kupaonici ili zahodu, kako bismo svi najprije pomislili, nego upravo u kuhinji. Kuhinjske potrepštine, poput spužvice za pranje ili kuhinjskih krpa, mogu postati idealno mjesto za razmnožavanje bakterija.

Budući da ti predmeti svakodnevno dolaze u dodir s vašim rukama, hranom i licem, važnije je nego ikad prije da ih pravovremeno čistite ili zamijenite novima. Ispod su navedeni kuhinjski predmeti koji su najrizičniji za prijenos bolesti te koliko često svaki od njih trebate održavati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
VIRUSI SU I U VAŠEM DOMU, RIJEŠITE IH SE: /

Liječnici objavili 10 neočekivanih površina preko kojih se možete zaraziti

Image
VIRUSI SU I U VAŠEM DOMU, RIJEŠITE IH SE: /

Liječnici objavili 10 neočekivanih površina preko kojih se možete zaraziti

Image

Daske za rezanje

One su zasigurno jedna od najsvestranijih kućnih potrepština. Savršene su za pripremu hrane, a imaju dug životni vijek - naravno, ako se pravilno održavaju i skladište. Daske za rezanje, bilo da su plastične ili drvene, trebale bi se mijenjati kada primijetite dublje rezove u njihovoj površini, jer je to savršeno mjesto za bakterije.

Image

Kuhinjske spužvice

Koriste se svakodnevno i dolaze u dodir s različitim bakterijama i prljavštinom, stoga nije ni čudno da se brzo prljaju. Da biste ih dezinficirali nakon svakoga korištenja, možete ih zagrijati u mikrovalnoj pećnici ili oprati u perilici posuđa, a preporučuje se njihovo mijenjanje barem jednom mjesečno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Kuhinjske krpe

I one dolaze u dodir s prljavštinom na dnevnoj osnovi. Kako biste se osigurali od bakterija, kuhinjske krpe mijenjajte svakodnevno, a prljave perite na najvišoj dostupnoj temperaturi (90 ili 95 stupnjeva Celzijusa). Kuhinjske krpe koje su poderane ili imaju mrlje koje se ne daju oprati, bacite u smeće, savjetuje portal Better Homes&Gardens.

Image

Plastične kutije za hranu

Predugo korištenje bilo kojega plastičnog spremnika, osobito onoga koji je namijenjen za jednokratnu uporabu, može biti opasno. S vremenom se plastika raspada, što uzrokuje da kemikalije procure u vašu hranu. Potražite znakove istrošenosti nakon svake uporabe (poput pukotina, promjene boje ili neobičnih mirisa) i uvijek bacite jednokratnu ambalažu nakon što potrošite proizvod. Spremnike za višekratnu uporabu zamijenite svakih nekoliko godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo